torsdag 27 juni 2013

Förlossning

Nyss hemkommen från specialist Mvc. Ang njurbäcken så togs nya prover och till veckan ska jag på ultraljud av njurarna och sen till specialist Mvc igen. 

Den goda nyheten är att jag kan föda riskfritt. Jag har nämligen ådragit mig multiresistent bakterie som jag förmodligen fått på en utlandsresa. Denna bakterie kan orsaka uvi / blodförgiftning och lunginflammation. Då bakterien är multiresistent så blir sjukdomstillstånden svårbehandlade, speciellt om man är gravid och måste tänka på fostret. Min oro var att man i samband med förlossning hade en ökad risk att smitta barnet. Och ett spädbarn klarar inte av dessa sjukdomar likars som en för övrigt frisk vuxen människa. Men efter kontakt med barnläkaren så inte denna smittorisk föreligga. 
Jag hade mentalt förberett mig på snitt så jag inte skulle bli så besviken om så blev fallet. Man vill ju i alla fall ha fött ett barn. Så nu när det är helt ok med förlossning blev jag genast nervös. Hur kommer det starta? Hur kommer det kännas? När blir det? Hur blir det? Hur lång tid tar det? Osv osv. Blev pirrat och nervös. Det fina är ju att det både blir min och Teds första förlossning. 

Inga kommentarer: