söndag 23 juni 2013

Mental förberedelse

I går passerade vi in i vecka 30. Alltså tio veckor kvar innan vi får se våran nya familjemedlem. Kan tom bara vara 9 veckor kvar då jag är övertygad om att det blir ett planerat kejsarsnitt. Ska träffa läkaren på torsdag så då vet jag mera. Men nu börjar man mer och mer mentalt förbereda sig. Här om dagen tvättade jag upp en låda med Mejas gamla kläder, och la iordningställ i garderoben. Började fundera på möbleringen i barnamunnen, vad som ska packas i bb väskan, bäddning till vagnen, skriva inköpslista vad som fattas den lille, vad ska hon heta? Jag börjar bli mer och mer redo. 

Samtidigt som detta så rullar det "vanliga" livet på. Försöker samla ihop mer data till uppsatsen så den kan bli klar till september. Försöker att upprätthålla hushållet, trotts att man har ont och är trött och orkar typ max två aktiviter per dag, så får man planera. "Om jag tar sovrummet i dag, så kan jag ta toan i morgon, osv." Tur att jag har världens bästa och hjälpsamma man som fixar och trixar och låter mig vila när det behövs :)


Inte bara kroppsformen som förändras utan även ansiktet tar en helt ny skepnad....... 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför tror du det blir planerat snitt? Nyfiken bara..

Unknown sa...

Pga komplikationer som kan uppstå vid förlosningen. Men får mer på fötterna efter att ha träffat läkaren, så skriver mer då :)

Anonym sa...

pga tidigare snitt? Om det gick utan komplikationer då så slipper du säkert snitt denna gång. :) Lycka till

Unknown sa...

Tack. Det handlar om en bakterie som jag är bärare av som ev kan smitta barnet vid födsel. Men vet väldigt lite om det och hoppas få alla svar på Torsdag. Bara det blir bra för barnet så får jag infinna mig i ledet helt enkelt :)