tisdag 26 juli 2011

Gi Kladdkaka

Testade ett nytt recept i dag som jag blev mycket positivt överraskad av. Värt att testa!

Ingredienser:
300 gram 70% choklad
6 st ägg
0,5 dl starkt kaffe
1 dl hackade nötter, tex pecan el valnöt
Grädde till servering
Kokosflingor till formen


















Gör så här:
1. Smörj en form och strö kokosflingor i den
2. Smält chokladen i vattenbad.
3.Dela äggen och vispa äggvitornatill hårt skum.
4. Blande smält choklad och äggulor och tillsätt kaffe och nötter.
5.Vänd ner smeten i de hårdvispade äggvitorna. Blanda.
6. Häll smeten i formen och baka i 8 min om du vill ha en kladdig kaka.
7. Låt stå kallt minnst en timme. Servera med vispad grädde.'

Jag hade inga nötter i och det gick bra ändå.

Lycka till!

Inga kommentarer: