söndag 23 oktober 2011

Recept

Här kommer receptet på gårdagens bröd.

Ingredienser:
1 l filmjölk
1dl brödsirap
1 dl solroskärnor
1dl hackade valnötter
1 dl hackade aprikoser (kan uteslutas eller bytas ut mot annan torkad frukt)
6 dl grahamsmjöl
1 msk bikarbonat
2 dl vetemjöl special
6 dl dinkelmjöl
ca ½ dl havregryn som topping

Gör så här:

Blanda samman alla ingredienser. Skälp upp i två brödformar och strö havregryn över bröden.
Ställ in bröden i en 175 grader varm ugn i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 60 minuter eller tills bröden fått fin färg och inte är kletiga i mitten.


Har modifierat receptet lite om man kan nog göra massa varianter, tex ha i linfrön, rusin, andra nötter osv. Orginalreceptet var med 8 dl vetemjöl och man kan nog ersätta det helt med en annan mjölsort. Men jag behöll ändock 2 dl vetemjöl. Men nästa gång vågar jag nog byta helt :)

Lycka till!

Inga kommentarer: