söndag 15 september 2013

Förlossningsberättelse del 1

Började i torsdags den 12:e när jag för andra morgonen i rad vaknat med huvudvärk. Så jag ringde ner till mvc för en extra kontroll. Då jag i i slutet med Meja uppvisade havandeskapsförgiftning.  Första blodtryckskontrollen visade på 165/105, och 1+ på protein. Efter en tryckmätning till som uppvisade 150/100 så skickade barnmorskan in mig till specialisten i Karlstad för mer kontroller och bedömning. Jag hade ju bestämt att vi skulle föda i Karlskoga. Men om man vill bli förlöst där så ska graviditeten varit problemfri, alltså med en havandeskapsförgiftning så skall man föda i Karlstad. Så det var bara att tänka om. 

Väl inte på csk och specialist mvc var trycket fortfarande högt, protein stigit till 2+. Så efter provtagningar och kontroller, så beslutades det att jag skulle sättas igång. 

Då livmodertappen var mjuk och öppen 1 cm så beslutade man att lägga en proppes som skulle mjuka upp tappen ytterligare. Denna skulle verka i 24 timmar. Eftersom jag tidigare är snittad så är metoderna för igångsättning lite mer begränsade denna gång. 

Mina tidigare förverkar började efter detta komma mer frekvent och mer kraftiga. 

Inga kommentarer: