Här kommer receptet till de sugna :)
50g jäst
1 l vtn
½dl olivolja
2 tsk salt
3 dl grahamnsmjöl
16 dl vetemjöl.
Innan gräddnig:
2 msk olivolja
ca 1 tsk flingsalt
1 tsk rosmarin
Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av vtn tills jästen är löst. Blanda i de övriga ingredienserna. Arbeta i hopp till en lös deg, helst i maskin. Låt jäsa i bunken i ca en timme.
Rör i hopp degen och tillsätt tex solrostorkade tomater, oliver eller vad som önskas. (går bra utan också)
Häll ut degen på en bakplåts papper i en långpanna. Låt jäsa ytterligare 20 min. Sätt under tiden ugnen på 200 g.
Pensla brödet med olja, strö över salt och rosmarin.
Grädda i 25 min
Grädda i 25 min
Receptet räcker till två plåtar och går att halvera.
Lycka till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar