lördag 23 oktober 2010

Focaccia



Här kommer receptet till de sugna :)

50g jäst
1 l vtn
½dl olivolja
2 tsk salt
3 dl grahamnsmjöl
16 dl vetemjöl.

Innan gräddnig:
2 msk olivolja
ca 1 tsk flingsalt
1 tsk rosmarin

Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av vtn tills jästen är löst. Blanda i de övriga ingredienserna. Arbeta i hopp till en lös deg, helst i maskin. Låt jäsa i bunken i ca en timme.

Rör i hopp degen och tillsätt tex solrostorkade tomater, oliver eller vad som önskas. (går bra utan också)
Häll ut degen på en bakplåts papper i en långpanna. Låt jäsa ytterligare 20 min. Sätt under tiden ugnen på 200 g. 
Pensla brödet med olja, strö över salt och rosmarin.
Grädda i 25 min

Receptet räcker till två plåtar och går att halvera.

Lycka till

Inga kommentarer: