tisdag 7 augusti 2012

Guld och juveler 6/8

Heldag vid polen och något solbränd. Riktigt varmt i dag och det är ju tur det fläktar annars hade det inte gått att vara i solen.

Turkarna är riktigt service inriktade och hjälpsamma. Som tex andra kvällen vi var här så frågade vi tre grabbar om vägen. De kunde knappt engelska men bad oss ändå hoppa in i bilen och körde oss kostnadsfritt tillbaka till hotellet. Något jag aldrig skulle ha vågat om Ted inte varit med.

Första natten träffade vi en riktigt trevlig försäljare (kanske just därför han är trevlig, han måste ju ) i alla fall så erbjöd han oss att skjutsa oss till en juvelerare. Guldet är ju tydligen billigare är i Turkiet. Så vi fick skjuts dit, fick mina smycken rengjorda grattis, och Gud vad de blev skillnad, som nya! Och en av ringarna var inte rund så det fixade de också. Och på det så fick jag och den andra svenska tjejen som var med en gåva, ett turkiskt öga omfattat i guld. Riktigt trevligt. Sen fick vi skjuts tillbaka till hotellet. Och undertiden vi satt där fick vi vin och öl. Kände mig som en liten prinsessa. Har varit en riktigt trevlig kväll! <3

Inga kommentarer: