måndag 11 juni 2012

Återhämtning

Då var återbesöket på infektion avklarat. Och det gick bra. Man hinner ju alltid föreställa sig det värsta. Men resultatet blev antibiotika behandling i två veckor, ingen träning på en vecka, ny kontroll odling efter avslutad behandling och sen ställningstagande för åtgärder. Så blev ingen större aparta av detta, skönt. Måste dock vänja mig vid att inte anstränga mig något större på en vecka! Ja ja, en vecka ska man väl stå ut med, två dagar har ju redan gått :)

Har fått en hel del kommentarer här på bloggen, Facebook, IRL osv om att det är kroppens sätt att säga ifrån  när det blir för mycket av tex träning. Men så som jag vet så är en urinvägsinfektion inte ett symtom på överträning utan på att man får bakterier in i urinröret och som sedan, som i mitt fall, har tagit sig ända upp i njurarna där infektionen har spridit sig till blodet och då blivit en urosepsis. Visst man kanske får en  ökad genomblödning i njurarna av att man höjer cirkulationen i kroppen då njuren är ett väldigt genomblödande organ. Ja det kanske bidrog till att förloppet gick fortare, men det uppkom inte pga att jag tillbringar x antal timmar i gymmet varje vecka. Får även en del kommentarer om att jag är för manisk med träning och mat att jag har ortorexi osv osv. Skulle kunna skriva värdens längsta svar men hänvisar bara till en annan blogg. Klicka till texten och lyssna, på båda inläggen! Kan bitvis vara lite hetsigt och extremt men ta er tid och lyssna, kloka ord och samma frustration känner man bitvis. Men så fort jag får träna igen så blir det att lägga på ytterligare en växel.

För övrigt är jag världens lyckligaste tjej, trots sjukdom. <3

Tack för mig!

Kram

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har precis tittat på de två klippen och jag håller med honom fullständigt i allt han säger! Det är så konstigt att hur folk än vrider och vänder på det så finns det alltid något negativt att säga om en person som försöker sköta om sin kropp och göra något för sin egen skull. Det är ju sällan någon kommenterar när man är tjock att "du är sjuk ofta för att du är tjock", men när man tränar, går ner i vikt och förmodligen mår bättre än någonsin, ja då är det träningens fel om man blir sjuk..
Jag blir otroligt inspirerad och framförallt motiverad av att läsa din blogg, jag tycker att du gör ett fantastiskt jobb och är skitsnygg. Vila när DU känner för det, inte när andra tycker att du borde vila, och sen kör du hårt när DU känner för det!

Peace & Love

H sa...

du ska skita fullständigt i vad andra säger. träna på så mycke du vill! tycker du är as grym vännen som kämpar på å verkligen genomför det som du startat!

Unknown sa...

Tack för dina ord! Tanken är ju att man kanske kan ge någon lite extra energi att komma igång att träna eller att höja en nivå. Men visst är det lite märkligt hur samhället har för åsikter om träning.

Kram

Unknown sa...

Tack mr H! Vet vad du egentligen tycker om träning men glad för dina stöttande ord!

Kram

Anonym sa...

Nu har jag inte kollat klippen..men jag upplever att när man gör något som inte hör till normen, exempelvis välta traktordäck, hellre springa i skogen med pannlampa en fredagkväll, eller träna 6 dagar i veckan så irriterar det alltid vissa människor.
Man ska så klart alltid komma ihåg att vila är en viktig del i träningen, (även om det inte är så kul..)men det är inte farligt att lyfta tungt eller i perioder träna extremt hårt. Även om vissa tycks tro att så är fallet...

Krya på dig! Snart är du på gymmet igen :)