onsdag 9 januari 2013

Ny riktning

Saker och ting sker när man minst anar det. Att en urinvägsinfektion kan ge sånna trevliga besked. Vi ska ha bäbis!!! Har vetat det i några veckor, har berättat för mina nära och kära, Och nu även här på bloggen. Är väldigt tidigt i graviditeten, V 7, men känner att det blir svårt att leva som vanligt och komma med "ursäkter" om varför jag är så trött, inte tränar som vanligt och hungrig som en häst:) bättre att lägga korten på bordet :) och jag gillar att vara öppen :)

Som det kanske har märkts i bloggen så kommer tex träningen lite i skym undan. Vill ju träna på som vanligt, men extrem trötthet (vissa dagar) gör det svårt att orka iväg. Måste även lägga om träningen lite, inte köra maxlyft osv. Men det har ändå funkat bra tycker jag. Har blivit lite varannan dags träning, och absolut inte på max. Vill vara lite försiktig så här i början när risken för missfall är högre. Men har lästa att så länge det känns bra så är det bra, något som känns bra är spinningen och i dag var det riktigt skönt. Är dock mer törstig än vanligt och den ökade blodvolymen gör mig lite mer flåsig, men det funkar.

Skolan är det dock svårt att motivera sig till när man är så trött. Men i dag körde jag ett ryck och det känns som om jag är på banan.

Kosten skakas ju om en del också. Inga light produkter då aspartan och andra tillsatser inte är bra för fostret. Inte heller protein pulver, aminosyror och min älskade celcius är bra.... Kaffe skulle jag kunna dricka hur mycket som helst nu närjag är trött och man bör Max dricka 300 mg koffein per dygn. Alltså ca tre koppar. Eller som i en celsius är det 200 mg.
6 kommentarer:

Vi varannan vecka sa...

wow!! grattis tjejen! Kul för meja att bli storasyrra ju :) (fint hon dansar by the way) stor kram kristin e

Elefantflickan sa...

Grattis =)

Elefantflickan sa...

Grattis =)

Anonym sa...

Grattis! Det finns inga rekommendationer att gravida skall undvika just aspartam så länge man inte har den medfödda sjukdomen PKU. Aspartam är bland de mest välundersökta livsmedlen idag. Finns huuuuur mkt artiklar och studier som helst att läsa om aspartam iaf om man vill veta mera.

Unknown sa...

Tack alla.
Anonym: Jaså? Trodde aspartam var dåligt...jag läser gärna på om bla aspartam. Har du några lästips eller är det bara att googla?
Kramar Sarah

Anonym sa...

Det går att googla sig till en hel del, mycket som skrivs på nätet är ju dock inte med stöd av vetenskapen, vill man läsa vetenskapliga studier och forskning så är det nog bättre att söka i tex pubmed. Men här är några länkar:
Det finns ju dock fler sötningsmedel och endel läsk innehåller flera olika som suckralose och acesulfam K. Det man kan säga är väl att är man gravid skall man försöka äta sunt och få i sig av alla näringsämnen man behöver... Läsk är ju väldigt näringsfattigt, kanske bättre att välja vatten, mjölk eller färskpressad juice istället som ger en del vitaminer och mineraler. Men tycker man att det är gott med läsk och vill unna sig nån gång ibland så skulle iaf jag välja lightläsk med arspartam framför samma sötad med socker! Större risk att få i sig för mkt socker i dagens samhälle!

http://www.slv.se/sv/grupp1/Markning-av-mat/Tillsatser-i-mat/E-nummernyckeln---godkanda-tillsatser/Sotningsmedlet-aspartam/

http://traningslara.se/tag/aspartam/

http://tankebrott.nu/2009/03/16/skeptikerskolan-del-4-aspartam/

http://www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Mat-vid-graviditet/Kan-man-dricka-aspartamsotad-lask-nar-man-ar-gravid/