tisdag 10 juli 2012

Vardagen utan kolhydrater....

....Kan vara tufft.
Tycker det går relativt bra men bitvis himla tungt. När suget kommer går man på autopilot. Man lixom drar sig bort till skafferiet och letar efter något med kolhydrater i, som tex: bröd och frukt. Denna period har jag även uteslutit frukt då det finns en hel del fruktsocker där. Och det är nog det som är mest kämpigt då jag gärna äter minst tre frukter om dagen annars. Och för att inte tala om jordgubbar, jag älskar jordgubbar. Varför håller jag på så här då? jo för att överraska kroppen lite så den får sig en kick start. Dock så är det inte så hippt att äta kalkon, ägg, keso och leverpastej varje dag. Det är typ det som är grunden i min kost sen kan det bli någon form av sallad. Typ kyckling eller tonfisk. Och det går rätt så bra och smakar gott. Däremot börjar äggen och kalkonen straffa ut sig. Måste hitta något alternativ så jag inte föräter mig, gillar ju egentligen ägg, men ibland kan det bli för mycket lixom.....

I dag var det vila från cardion. Planen är att köra två dagar vila en, köra två osv i "uppstartnings fasen" och sen successivt öka. Men i dag körde jag pass. Var mitt första 10 10 10 pass och därefter var det core. Var nervös redan innan och blev ännu mer nervös när en rutinerad instruktör var med. Men tur jag hade henne då jag bitvis fick hjärnsläp. Alltså det är ju så himla "lätt" att stå bredvid, men när man själv ska stå där framme och instruera, räkna takter och se glad ut och köra järnet är det lätt att tappa bort sig i takterna. Trotts mindre missar med att räkna takter och komma i håg allt så genomförde vi i alla fall passet ihop, och svettiga blev vi. Tur att vi har så positiva medlemmar. Och skam den som ger sig, så småningom sitter det. Det är ju i alla fall sjukt kul!

1 kommentar:

Elefantflickan sa...

Så länge vi ler o peppar på med ett litet skratt tror och hoppas jag de hänger i. De vet ju att det inte är så lätt att komma ihåg :-) ska köra core på söndag o måste nog kolla igenom papprena ett par gånger, inte bra när det blir för långt mellan gångerna. Härligt kämpat. Jag ska köra strikt i aug/sept. Just nu känns det lite för "krångligt" även om man alltid försöker välja bra mat.

Smoothie på hallon kanske kan va ett alternativ, hallon är lågt i kolh. Och även plättar på fiberhusk el mandelmjöl. :-)