fredag 8 juni 2012

Tips.

Sist jag var ute och Pw så fick jag ett användbart tips. För i bland när man går så där fort som man bara orkar så får man ont i underbenen, i mitt fall fram längst med nedre delen av Tibia. Då fick jag ett tips att börja jogga. Och bara efter ett par 100 meter hade det släppt och man kunde återigen gå. Bra tips som jag även använde igår på promenaden till dagis. Så om ni brukar få ont i underbenen vi pw, testa att jogga en sväng, det hjälpte för mig.

I går hade jag lite koll på mina kacl då jag vet att kosten är en av mina svaga sidor. Tyckte de var riktigt kul att registrera kost och aktivitet. Resultatet blev:

Ett intag på 1598 Kacl
En förbrukning på 3124 Kacl
Resultat - 1536 Kacl

Detta innebär att jag kan äta dubbelt så mycket som jag gjorde i går OM jag rör mig lika mycket. Fast det är ju inte varje dag man gör tre pass. Och om jag äter som jag gjorde i går så ligger jag på + - 0 om jag har vilodag. Nyttig information. Så i helgen när jag planerar in vilodagar så kanske jag kan vila med gott samvete. Tycker docka att det är sjukt jobbigt att vila, men det är något jag måste lära mig om jag ska få de resultaten jag vill. Det är ju nämligen under vila muskeln återhämtar sig och bygger sig och blir stark. För det är ju under träning man bryter ner, och detta vet jag, MEN jag har lite svårt att låta bli. Men ska försöka lära mig detta,eller inte försöka, jag ska lära mig! Lagomt är tydligen bäst :)


Ha en toppen dag alla fina där ute, det ska jag ha!

Kram

5 kommentarer:

Tess sa...

Du är väl medveten om att du måste äta mer om du tränar, oavsett om du har vilodag eller ej? Om du ligger på 1500kcal när du inte tränar alls är det en bra mängd. Men om du tränar så hårt som du gör *måste* du äta minst 2500kcal för att kroppen ska orka.

Du bryter ner både muskler och immunförsvar och har du en jäkla otur blir du övertränad och orkar ingenting istället. Och det är jag rätt så säker på att du inte är det minsta intresserad av.

Vilodagen är till för att bygga upp det du brutit ner med träningen. Och då måste du ju även fylla på med näring (proteiner i första hand), annars är det ju ännu mindre lönt att du har vilodagen. Utan proteiner klarar inte kroppen av att bygga upp det du brutit ner.
Och om du skippar vilodagen hinner ju kroppen aldrig byggas upp, utan du bara bryter ner den hela tiden.

Så. Fortsätter du som du gör nu, utan att ta hänsyn till att din kropp behöver välförtjänt vila, då kan du vänta dig att till slut bara sitta där och inte orka ta dig nånstans. Knappt ens utanför dörren.

Sofia sa...

MÅSTE man äta mer om man tränar?? Det beror väl på vad syftet med kosten och träningen är?! Och då är snarare fördelningen mellan makronutrienter och olika näringsämnen viktigare än att bara räkna energimängd.
Och att folka ska tjata så om vilodagar.. exakt vad menar du med en vilodag? Att man sitter stilla på soffan hela dagen? Vad du tränat och hur har en jäkla betydelse för hur lång vila du behöver. Pratar vi styrketräning i uppbyggande syfte så behövs vila, ja. Men vad jag kan se i Sarahs blogg kör hon sällan helkroppspass och musklerna får då vila mellan passen. Om jag tränar biceps på måndagen, varför skulle jag då behöva vila benen på tisdagen? Jag tror nog hon har koll på det där.
Generellt i befolkningen är det större risk att man blir undertränad än övertränad så vi kan lägga fokus där istället. :)

Unknown sa...

Tack Sofia.
Inte alla som accepterar våran livsstil. Alla har ju rätt till sina egna åsikter och det är ofta den motsatta "sidan" man får höra. Så skönt att få "lite hjälp på traven"
Ha det gott
Kram sarah

Tess sa...

Det är två saker jag finner lite lustiga här.

Det första är det faktum att du ofta blir sjuk. Vad betyder inte det om inte att immunförsvaret är sänkt och att kroppen säger till att den vill vila genom att ge dig feber.

Det andra är att det bara verkar finnas en tanke hos er båda när det kommer en sån här kommentar, och det är att det alltid är avundsjuka det handlar om, "att alla inte accepterar våran livsstil".
Det har aldrig slagit er att det kanske handlar om omtanke för att den som kommenterar talar av erfarenhet om ämnet?

Men det är uppenbart att det inte går hem, so suit yourselves.
Du kommer slippa fler kommentarer från mig.

Unknown sa...

Det är inte det att jag säger att det ena elle det andra är rätt eller fel, jag tycker det är intressanta att få igång en diskussion och se hur folk och människor resonerar.

Kram