fredag 25 oktober 2013

Pumpafrön

Jag fortsätter på temat frukostgröten och skriver i dag om Pumpafrön i dessa halloween tider. 


Pumpafrö är rik på vitamin A och E, omega 3omega 6zink, järn, fosfor, selen, betakaroten, magnesium, kalcium och kalium.
Pumpafrön har många olika och nyttiga mineraler, fibrer och har hög halt av protein. Oljan i pumpafrön är hälsosam för hjärnans funktion, den ger ökad energi och den har en förmåga att upprätthålla en hälsosam prostatakörtel. E vitaminhalten är hög och har en hög antioxidant effekt, med åtföljande anti-inflammatoriska egenskaper
Dess effekt på artrit och inflammatoriska sjukdomar, har undersökts och att införa av pumpafrön i kosten har visat sig minska den inflammationen och minskad smärta har blivit en effekt av detta. Dess effekt på prostatakörteln och benskörhet beror delvis på den höga halten av zink. Pumpafrön innehåller en hög koncentration av antioxidanter lutein och zeaxanthin. Dessa är särskilt användbara för att skydda hjärta, blodomlopp och förebygga åderförkalkning.
De innehåller också växtsteroler som kallas fytosteroler som tros bidra till att minska koncentrationen av kolesterol i blodet. Pumpafrön används inom naturläkemedel för sitt stora innehåll av tryptofan som hjälper kroppen i produktionen av serotonin och melatonin som påverkar dygnsrytmen.

Inga kommentarer: