söndag 8 april 2012

Nu säger jag ifrån!

Jag kan tycka att det är lite märkligt. att man får mer negativa kommentarer om man vistas mycket tid på gymmet än om man sitter hemma och käkar chips. Varför? Är det inte mer hälsosamt att ta hand om sin kropp än att proppa den full med massa skit och inte röra på sig? I bland kan man tro att det är så folk tycker när man får höra med en nedvärderande ton att man är en hurtbulle. Eller om man säger att man vill ha magrutor så kan man få höra att usch sånt är inte snyggt på en tjej. Varför!?


                                                         

Fast vissa kanske föredrar denna mage än de nedan? Det är väl upp till var och en.

Bild från google
När jag säger att jag tränar tre timmar per dag (barnfria veckor) så tycker de nästan att jag är knäpp, och uppmanar mig att vara försiktig så jag inte blir övertränad osv. (det är ju inte hälsosamt att hålla på så påstår de) Men jag gillar att ha en timme i gymmet, en timme på något pass och en timmes PW. Jag har fått in det i min vardag och trivs med det. Kan jag inte få göra det då?  


Bild från google
 I bland så tänker jag att det är avundsjuka som pratar, att de också skulle vilja vara mer aktiva men inte orkar. Inte vet jag. Nu vill jag inte se ner på alla som inte tränar, det är inte det. Var och en har sitt eget val. Det jag vill säga är att jag trivs med det jag gör, kan jag då inte få göra det utan att få massa negativa kommentarer?

Angelica Mielczarek
Bilf från googleBild från google
 Måste ju även få sagt att det inte bara är det negativa som hörs utan det är en hel del positiva kommentarer också. Och det gillas skarpt.Det blir man bara peppad av.
 
Bild från google

Och nu vill jag inte heller säga att jag är perfekt, långt ifrån, men jag har hittat en livsstil som jag trivs med och jag har en klar målbild. Och det ser jag inget fel i, det tycker jag inte. Sen om man vill träna tre timmar per dag, spela musik, tv:e spel, måla ja vad som helst det är väl upp till var och en?

Så när jag nu i påskhelgen inte har ätit en enda godisbit eller ätit något annat onyttigt så kan man väl få höra något positivt istället för "men lite kan du ju unna dig, det är ju påsk". Varför ska jag skjuta upp mitt mål bara för det är påsk. Och mår jag bra av att äta godis? Nej! snarare tvärtom.


Så nu var det sagt, och det var skönt. Inte meningen att trampa någon på tårna, alla har ett eget val, så även jag.

Glad påsk på er!

2 kommentarer:

annalarssonphotography sa...

Helt rätt, Sarah!

Du inspirerar mig att själv sätta fart :)
Hoppas du haft en fin helg!

Kram Anna

Unknown sa...

Tusen tack Anna