tisdag 7 februari 2012

Dag 1 i Linköping, blandade intryck.

Då har första dagen i Linköping passerat. I det stora hela har det varit bra. Dock så får jag inte riktigt ihop nivån på föreläsningarna relaterat till inlämningsuppgifterna vi har. Då man läser på distans har man fler inlämningsuppgifter och det är helt ok, och nivån på dom skall vara relativt hög då man läser på avancerad nivå. Detta är helt ok tycker jag och så det skall vara. Dock påbörjar vi snart praktiken på 50%. Skall då så klart jobba 50% också. Sen har vi lika många studieuppgifter som vi hade utan praktik. Innebär det då att vi läser på 100%. Den ekvationen har jag inte riktigt kläm på, men det kanske kommer. Blir även upprörd över en kommande uppgift. Den skall genomföras på engelska. Kan förstå att vi skall träna på att skriva ett abstrakt på engelska för kommande uppsatts. Men sen även att göra en poster på engelska och så och redovisa den på Engelska och kunna svara på frågor.  Är det engelska eller psykiatri vi läser.  Detta skall upp till diskussion i morgon! Och till föreläsningarna... Har ju iof bara hunnit med två stycken, men där känns det som om nivån helt plötsligt blir lägre, grundnivå. Känns som man kunde ha fått den informationen via typ videolänk och sluppit åka, så kul är det inte.

Tror min plugg etik har blivit annorlunda gentemot grundutbildningen. I grundutbildningen gjorde man det man var tvungen och bara flöt med. Nu vill man få med sig så mycket som möjligt av utbildningen och blir besviken om den blir för slapp och "lätt" att ta sig igenom. Kanske därför man blir lite "besviken" när man för en gång skull får föreläsning som inte ger en så mycket.

Dessa dagar blir lite av slappardagar. Finns inte så mycket att göra efter schemalagd tid. Har tagit oss en riktig powewalk i alla fall och det var mycket skönt. Vi hade även funderingar på gymmet här bredvid, men 75:-! Så får försöka vara mer noggrann med kosten dessa dagar då man inte gör av med så mycket energi. Men inte så lätt när man är på resande fot. Men denna dag har det ändock gott bra.  Så det är väl inte så mycket att göra än att krypa ner i sängen med en kopp te.

Inga kommentarer: