söndag 19 februari 2012

Kosttillskott?!

Nu när man har blivit mer inne i träningen, läst runt på bloggar och forum så kommer den ständiga frågan upp i huvudet, Kosttillskott? Behövs de? På vilken nivå skall man tillsätta det i så fall? Vilken typ? Finns ju hur många frågor och svar som helst. Inte blir jag klokare av att läsa heller. Är det någon som har tipps och kunskap i området?

2 kommentarer:

(ò.Ó) sa...

Så länge du inte tränar för att bygga (alltså för att få "mycket" större muskler) eller deffar för att bli av med ALLT fett så finns det ingen anledning att blanda in kosttillskott. Tränar man för "välmåene" eller för att "komma i form" så bör man istället se över vad man äter och speciellt när man gör det.
Ska man se till kroppens behov vid fysisk aktivitet så kan det vara bra att få i sig lite kolhydrater innan träning och efter träningen så bör man istället rikta in sig på mer proteinrik mat (och naturligt fett då detta bär proteinet och gör det lättare för kroppen att ta upp proteinet).

Sofia sa...

som alltid, beror på vad man vill uppnå och hur man äter/ har tid att förbereda maten.. Jag gör kost- och aktivitetsregistreringar om du är intresserad, och även kostupplägg/strategier. En registrering brukar vara bra att börja med så man vet var man ligger i förbrukning och intag. Meningen var att jag skulle börja med detta på HK nu i feb. men har skjutit lite på det eftersom jag knappt har tid nu när jag börjat plugga... :)